Het futures-contract voor levering in december bereikte anderzijds een piek op 1313,20 dollar. De zilverprijs steeg anderzijds met ruim een half procent, voor een troy ounce zilver moet nu 21,8575 dollar worden betaald. Dat is het hoogste niveau in 30 jaar.

Chris Yoo, head of global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat momenteel alles om de dollar draait. Tegenvallende macro-economische indicatoren versterken de overtuiging dat de FED haar monetaire politiek gaat verruimen.

The Dollar Index, een index die de waarde van de greenback afmeet tegenover zes andere valuta, is teruggevallen tot 78,861. Dat is het laagste niveau sinds 3 februari van dit jaar.

Het futures-contract voor levering in december bereikte anderzijds een piek op 1313,20 dollar. De zilverprijs steeg anderzijds met ruim een half procent, voor een troy ounce zilver moet nu 21,8575 dollar worden betaald. Dat is het hoogste niveau in 30 jaar. Chris Yoo, head of global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat momenteel alles om de dollar draait. Tegenvallende macro-economische indicatoren versterken de overtuiging dat de FED haar monetaire politiek gaat verruimen. The Dollar Index, een index die de waarde van de greenback afmeet tegenover zes andere valuta, is teruggevallen tot 78,861. Dat is het laagste niveau sinds 3 februari van dit jaar.