Xu Jiashun, analist bij de Chinese broker Yongan Futures Co., kijkt bovendien al verder in de toekomst. Hij stelt dat ook wanneer er op het laatste moment een oplossing wordt gevonden het probleem van de Amerikaanse schulden niet verdwenen is.

Goud is in de huidige omstandigheden volgens Xu een go-to asset, ook al omdat de Amerikaanse dollar op de valutamarkten maar blijft verzwakken. Hij waarschuwt wel voor een rebound in de dollarkoers wanneer er toch een akkoord wordt bereikt, met druk op de goudprijs tot gevolg.

Xu Jiashun, analist bij de Chinese broker Yongan Futures Co., kijkt bovendien al verder in de toekomst. Hij stelt dat ook wanneer er op het laatste moment een oplossing wordt gevonden het probleem van de Amerikaanse schulden niet verdwenen is. Goud is in de huidige omstandigheden volgens Xu een go-to asset, ook al omdat de Amerikaanse dollar op de valutamarkten maar blijft verzwakken. Hij waarschuwt wel voor een rebound in de dollarkoers wanneer er toch een akkoord wordt bereikt, met druk op de goudprijs tot gevolg.