Anderzijds steeg de olieprijs weer verder boven 70 dollar, maar werden ook soft commodities (zoals tarwe en suiker) opnieuw duurder. De afgelopen maanden bestond er een omgekeerde correlatie tussen de dollarkoers en de grondstoffenprijzen.

De meeste grondstoffen noteren in dollars, zodat ze in geval van verzwakking van de dollarkoers interessanter worden voor buitenlandse beleggers. De euro is gisteren gestegen tot boven het niveau van 1,48 dollar.

Op de New York Mercantile Exchange is de goudprijs gisteren met 10,60 dollar gestegen tot 1015,50 dollar, terwijl de zilverprijs meer dan 23 dollarcent duurder werd op 17,115 dollar. Ook andere edelmetalen als platina en palladium werden duurder.

Anderzijds steeg de olieprijs weer verder boven 70 dollar, maar werden ook soft commodities (zoals tarwe en suiker) opnieuw duurder. De afgelopen maanden bestond er een omgekeerde correlatie tussen de dollarkoers en de grondstoffenprijzen. De meeste grondstoffen noteren in dollars, zodat ze in geval van verzwakking van de dollarkoers interessanter worden voor buitenlandse beleggers. De euro is gisteren gestegen tot boven het niveau van 1,48 dollar. Op de New York Mercantile Exchange is de goudprijs gisteren met 10,60 dollar gestegen tot 1015,50 dollar, terwijl de zilverprijs meer dan 23 dollarcent duurder werd op 17,115 dollar. Ook andere edelmetalen als platina en palladium werden duurder.