IBA heeft in het begin van mei niettemin de verkoop afgesloten van een protontherapiesysteem dat beheerd zal worden door het Tsjechische centrum voor protontherapie (PTC Czech) dat zich in de onmiddellijke buurt van het universitair ziekenhuis van Praag 8 bevindt.

Door het gebrek aan genoteerde bestellingen en ondanks de goede groei van de verkopen in de farmaceutische sector - die 57% van IBA vertegenwoordigt in het eerste kwartaal 2009 - is het bedrijfsresultaat van de groep gedaald en sluit IBA dit eerste kwartaal 2009 af met een licht netto verlies.

De zwakke cijfers die IBA bekendmaakte, verrasten KBC Securities niet. Het neutraal advies en het koersdoel van 6,50 euro blijven gehandhaafd. Ook Bank Degroof blijft neutraal.

IBA heeft in het begin van mei niettemin de verkoop afgesloten van een protontherapiesysteem dat beheerd zal worden door het Tsjechische centrum voor protontherapie (PTC Czech) dat zich in de onmiddellijke buurt van het universitair ziekenhuis van Praag 8 bevindt. Door het gebrek aan genoteerde bestellingen en ondanks de goede groei van de verkopen in de farmaceutische sector - die 57% van IBA vertegenwoordigt in het eerste kwartaal 2009 - is het bedrijfsresultaat van de groep gedaald en sluit IBA dit eerste kwartaal 2009 af met een licht netto verlies.De zwakke cijfers die IBA bekendmaakte, verrasten KBC Securities niet. Het neutraal advies en het koersdoel van 6,50 euro blijven gehandhaafd. Ook Bank Degroof blijft neutraal.