Maar ook de Nasdaq en de Dow Jones zien de verliezen oplopen tot bijna anderhalf procent. Zowat iedereen die gisterenavond en vandaag kwartaalcijfers bekendmaakte, stelde teleur. Niet te verwonderen dus dat heel wat beleggers ontgoocheld de handdoek in de ring gooien.

Goudprijs op hoogste niveau in bijna 11 maanden

Bij de edelmetalen bereikte de goudprijs in dollar volgens Royal Bank of Scotland vorige week het hoogste niveau in bijna 11 maanden. Het gele metaal werd 0,9 procent duurder.

Zilver deed het nog iets beter en sloot de week 1,1 procent hoger af. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 0,7 procent. De euro won 0,9 procent tegenover de dollar.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) bleef op weekbasis ongewijzigd. Platina en palladium werden respectievelijk 4,2 en 5,1 procent duurder.

China voert minder koper in

China voerde volgens Royal Bank of Scotland in augustus 355.856 ton koper in, 2,9 procent minder dan in juli en het op 1 na laagste cijfer in 2012.

De Europese Commissie gaf aan Italië de toestemming om de komende drie jaar een goedkoper elektriciteitstarief af te spreken met industriële klanten op de eilanden Sardinië en Sicilië.

Deze beslissing zou de verkoop van de smeltfabriek die toebehoort aan Alcoa moeten bespoedigen. Alcoa sloot de fabriek eerder dit jaar omwille van de hoge elektriciteitskosten. Tot nog toe haakten potentiële kopers van de fabriek om dezelfde reden af.

Maar ook de Nasdaq en de Dow Jones zien de verliezen oplopen tot bijna anderhalf procent. Zowat iedereen die gisterenavond en vandaag kwartaalcijfers bekendmaakte, stelde teleur. Niet te verwonderen dus dat heel wat beleggers ontgoocheld de handdoek in de ring gooien. Goudprijs op hoogste niveau in bijna 11 maandenBij de edelmetalen bereikte de goudprijs in dollar volgens Royal Bank of Scotland vorige week het hoogste niveau in bijna 11 maanden. Het gele metaal werd 0,9 procent duurder. Zilver deed het nog iets beter en sloot de week 1,1 procent hoger af. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 0,7 procent. De euro won 0,9 procent tegenover de dollar. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) bleef op weekbasis ongewijzigd. Platina en palladium werden respectievelijk 4,2 en 5,1 procent duurder. China voert minder koper inChina voerde volgens Royal Bank of Scotland in augustus 355.856 ton koper in, 2,9 procent minder dan in juli en het op 1 na laagste cijfer in 2012. De Europese Commissie gaf aan Italië de toestemming om de komende drie jaar een goedkoper elektriciteitstarief af te spreken met industriële klanten op de eilanden Sardinië en Sicilië. Deze beslissing zou de verkoop van de smeltfabriek die toebehoort aan Alcoa moeten bespoedigen. Alcoa sloot de fabriek eerder dit jaar omwille van de hoge elektriciteitskosten. Tot nog toe haakten potentiële kopers van de fabriek om dezelfde reden af.