Het verlies voor de BEL 20 loopt echter op tot circa driekwart procent, waarbij onder andere de zwakke cijfers van Carlsberg op de koers van AB-In Bev. Ook Delhaize en Solvay liggen zwak op koers.

Enkele recent gepubliceerde macro-economische indicatoren geven aan dat de Europese economie het nog altijd moeilijk heeft. Toch verklaarde ECB-bestuurslid Jörg Asmussen dat Europa in betere doen is dan een jaar geleden, dit dankzij de volgehouden besparingsmaatregelen in een aantal landen.

Deze week is het op de eerste plaats uitkijken naar de economische prognoses van de Europese Centrale Bank, terwijl daarnaast in Duitsland enkele belangrijke indicatoren worden bekendgemaakt. Het betreft meer bepaald de ZEW en de IFO, die ons meer gaan vertellen over de economische situatie in Europa.

Het verlies voor de BEL 20 loopt echter op tot circa driekwart procent, waarbij onder andere de zwakke cijfers van Carlsberg op de koers van AB-In Bev. Ook Delhaize en Solvay liggen zwak op koers. Enkele recent gepubliceerde macro-economische indicatoren geven aan dat de Europese economie het nog altijd moeilijk heeft. Toch verklaarde ECB-bestuurslid Jörg Asmussen dat Europa in betere doen is dan een jaar geleden, dit dankzij de volgehouden besparingsmaatregelen in een aantal landen. Deze week is het op de eerste plaats uitkijken naar de economische prognoses van de Europese Centrale Bank, terwijl daarnaast in Duitsland enkele belangrijke indicatoren worden bekendgemaakt. Het betreft meer bepaald de ZEW en de IFO, die ons meer gaan vertellen over de economische situatie in Europa.