In een toespraak tot de National Association for Business Economics verklaarde Evans dat de hoge werkloosheid de rente in de komende maanden laag gaat houden. Het kan dus nog wel even duren alvorens we hogere rentetarieven zien verschijnen.

Evans gaat er vanuit dat de rente minstens tijdens de drie tot vier meetings van het Federal Open Market Committee ongewijzigd gaat worden gehouden. Dat wil zeggen dat de rente in de Verenigde Staten alleszins tot de zomer laag gaat blijven.

Het Open Market Committee van de FED vergadert alle zes weken, maar Evans is geen stemgerechtigd lid binnen de Amerikaanse centrale bank.

Hij is er overigens niet van overtuigd dat de rente binnen de zes maanden inderdaad zal opgetrokken worden. De situatie zal dan opnieuw geëvolueerd moeten worden.

Evans stelt vast dat een aantal signalen op de arbeidsmarkt op beterschap wijzen. Het ergste is misschien achter de rug, maar van een krachtige opleving is zeker nog geen sprake.

Wanneer verder wordt gekeken naar de headline numbers, blijkt volgens Evans dat de Amerikaanse arbeidsmarkt ongewoon zwak blijft. De Amerikaanse overheid kan leven met een hoger dan normale werkloosheidsgraad, maar daarvoor moeten er toch nog heel wat jobs bijkomen.

In een toespraak tot de National Association for Business Economics verklaarde Evans dat de hoge werkloosheid de rente in de komende maanden laag gaat houden. Het kan dus nog wel even duren alvorens we hogere rentetarieven zien verschijnen. Evans gaat er vanuit dat de rente minstens tijdens de drie tot vier meetings van het Federal Open Market Committee ongewijzigd gaat worden gehouden. Dat wil zeggen dat de rente in de Verenigde Staten alleszins tot de zomer laag gaat blijven. Het Open Market Committee van de FED vergadert alle zes weken, maar Evans is geen stemgerechtigd lid binnen de Amerikaanse centrale bank. Hij is er overigens niet van overtuigd dat de rente binnen de zes maanden inderdaad zal opgetrokken worden. De situatie zal dan opnieuw geëvolueerd moeten worden. Evans stelt vast dat een aantal signalen op de arbeidsmarkt op beterschap wijzen. Het ergste is misschien achter de rug, maar van een krachtige opleving is zeker nog geen sprake. Wanneer verder wordt gekeken naar de headline numbers, blijkt volgens Evans dat de Amerikaanse arbeidsmarkt ongewoon zwak blijft. De Amerikaanse overheid kan leven met een hoger dan normale werkloosheidsgraad, maar daarvoor moeten er toch nog heel wat jobs bijkomen.