De toename van het aantal jobs moet echter gerelativeerd worden, want veel jobs zijn tijdelijke en/of slechtbetaalde jobs. In de praktijk is de Amerikaanse economie veel zwakker dan algemeen verwacht, zoals bijvoorbeeld ook blijkt uit de verkoopcijfers van een warenhuisketen als Wal-Mart.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zullen worden alvorens de macro-economische indicatoren zwart op wit in de richting van een serieuze terugval zullen wijzen en dat kan grote gevolgen hebben. Een zwakke Amerikaanse economie kan namelijk de financiële markten doen ontsporen.

De toename van het aantal jobs moet echter gerelativeerd worden, want veel jobs zijn tijdelijke en/of slechtbetaalde jobs. In de praktijk is de Amerikaanse economie veel zwakker dan algemeen verwacht, zoals bijvoorbeeld ook blijkt uit de verkoopcijfers van een warenhuisketen als Wal-Mart. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zullen worden alvorens de macro-economische indicatoren zwart op wit in de richting van een serieuze terugval zullen wijzen en dat kan grote gevolgen hebben. Een zwakke Amerikaanse economie kan namelijk de financiële markten doen ontsporen.