Aangezien de ECB maar één monetair beleid kan voeren betekent dit dat het beleid in de praktijk alleen werkt wanneer de individuele landen met vergelijkbare economische groei en inflatietrends te maken hebben.

Het is echter volgens NIBC Market Research gebleken dat we een euro zone hebben gekregen waar sommige landen juist met kunstmatig hoge groei en activa 'bubbles' worden geconfronteerd, wat leidt tot een misallocatie van kapitaal en arbeid, terwijl andere landen in depressie worden gedrukt met sociale onrust als gevolg.

Aangezien de ECB maar één monetair beleid kan voeren betekent dit dat het beleid in de praktijk alleen werkt wanneer de individuele landen met vergelijkbare economische groei en inflatietrends te maken hebben. Het is echter volgens NIBC Market Research gebleken dat we een euro zone hebben gekregen waar sommige landen juist met kunstmatig hoge groei en activa 'bubbles' worden geconfronteerd, wat leidt tot een misallocatie van kapitaal en arbeid, terwijl andere landen in depressie worden gedrukt met sociale onrust als gevolg.