Het bedrijf boekte een omzet van EUR 8,1 miljard, 3% lager dan de gemiddelde analistenverwachting.

De operationele winst kwam uit op EUR 2,3 miljard, waar EUR 2,5 miljard verwacht werd. De winst per aandeel was EUR 1,22 en dat was 7% minder dan de EUR 1,31 waarop gemiddeld gerekend werd.

De lagere omzet was het gevolg van aflopende patenten, zoals bij bloedverdunner Lovenox, maar ook van seizoenseffecten bij diergeneesmiddelenproducent Merial en enkele problemen in Brazilië en China.

Positief was dat de groeigebieden sterk presteerden. Met een groei van 9% zijn ze nu goed voor meer dan 71% van de totale omzet van Sanofi. Met name de opkomende markten (+7%) en Diabetes (+20%) groeiden sterk.

De kwartaalresultaten zijn in lijn met de doelstellingen voor heel 2013, stelt Sanofi. De medicijnfabrikant verwacht dat de winst per aandeel dit jaar gelijk zal blijven tot maximaal 5% lager zal liggen dan vorig jaar.

Het bedrijf boekte een omzet van EUR 8,1 miljard, 3% lager dan de gemiddelde analistenverwachting. De operationele winst kwam uit op EUR 2,3 miljard, waar EUR 2,5 miljard verwacht werd. De winst per aandeel was EUR 1,22 en dat was 7% minder dan de EUR 1,31 waarop gemiddeld gerekend werd. De lagere omzet was het gevolg van aflopende patenten, zoals bij bloedverdunner Lovenox, maar ook van seizoenseffecten bij diergeneesmiddelenproducent Merial en enkele problemen in Brazilië en China. Positief was dat de groeigebieden sterk presteerden. Met een groei van 9% zijn ze nu goed voor meer dan 71% van de totale omzet van Sanofi. Met name de opkomende markten (+7%) en Diabetes (+20%) groeiden sterk. De kwartaalresultaten zijn in lijn met de doelstellingen voor heel 2013, stelt Sanofi. De medicijnfabrikant verwacht dat de winst per aandeel dit jaar gelijk zal blijven tot maximaal 5% lager zal liggen dan vorig jaar.