Toch blijven de analisten van ABN Amro door de bescheiden verwachtingen en het feit dat de zwakke cijfers gedeeltelijk werden veroorzaakt door een eenmalige afschrijving, vasthouden aan de schatting voor de fair value van USD 35 per aandeel.

Bij het vlaggeschip van de onderneming - de Windows-divisie - vielen de verkopen van de Surface RT tablet tegen. Microsoft moest daardoor USD 900 miljoen afschrijven op de voorraad.

De inkomsten groeiden met 6,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (GAAP boekhouding).

De bescheiden zakelijke omzet werd teniet gedaan door de afnemende vraag van consumenten.

Andere divisies van Microsoft hebben goed gepresteerd, maar de prestaties van de consumententak viel tegen.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op USD 26,8 miljard, een daling van 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dit werd veroorzaakt door hogere kosten voor onder andere marketing en infrastructuur. ABN Amro is neutraal.

Toch blijven de analisten van ABN Amro door de bescheiden verwachtingen en het feit dat de zwakke cijfers gedeeltelijk werden veroorzaakt door een eenmalige afschrijving, vasthouden aan de schatting voor de fair value van USD 35 per aandeel. Bij het vlaggeschip van de onderneming - de Windows-divisie - vielen de verkopen van de Surface RT tablet tegen. Microsoft moest daardoor USD 900 miljoen afschrijven op de voorraad. De inkomsten groeiden met 6,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (GAAP boekhouding). De bescheiden zakelijke omzet werd teniet gedaan door de afnemende vraag van consumenten. Andere divisies van Microsoft hebben goed gepresteerd, maar de prestaties van de consumententak viel tegen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op USD 26,8 miljard, een daling van 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit werd veroorzaakt door hogere kosten voor onder andere marketing en infrastructuur. ABN Amro is neutraal.