Schlumberger kondigde eerder deze week de overname aan van Smith Industries voor een bedrag van $11 mrd. Daarmee wil de toeleverancier aan de olie-industrie zijn positie op de aardgasmarkt versterken.

De betaalde premie (18% boven de beurskoers) deed nogal wat analisten de wenkbrauwen fronsen. Zij vrezen namelijk dat de geboden prijs aan de hoge kant is.

Vermoed wordt dat Schlumberger vooral uit is op de technologie die Smith in huis heeft, maar de vraag is of de investering wel degelijk een positieve bijdrage aan de winstgevendheid zal leveren.

Schlumberger kondigde eerder deze week de overname aan van Smith Industries voor een bedrag van $11 mrd. Daarmee wil de toeleverancier aan de olie-industrie zijn positie op de aardgasmarkt versterken. De betaalde premie (18% boven de beurskoers) deed nogal wat analisten de wenkbrauwen fronsen. Zij vrezen namelijk dat de geboden prijs aan de hoge kant is. Vermoed wordt dat Schlumberger vooral uit is op de technologie die Smith in huis heeft, maar de vraag is of de investering wel degelijk een positieve bijdrage aan de winstgevendheid zal leveren.