Gareth Berry, currency strateeg in Singapore bij UBS AG, sprak van een zwak compromis. Dat was volgens Berry niet meer dan logisch ook, want de deelnemers hadden tegenstrijdige belangen.

Toch is de kans op een handelsoorlog een stuk kleiner geworden, aldus Berry. Hij stelt vast dat iedereen begrijpt dat protectionisme in niemands voordeel is. Hetzelfde geldt voor een handelsoorlog.

De afloop van de G-20 meeting ondersteunt daarom de risico-appetijt. Berry verwacht dat de afloop van de meeting de Australische dollar, de Canadese dollar en de Noorse kroon zal ondersteunen.

Gareth Berry, currency strateeg in Singapore bij UBS AG, sprak van een zwak compromis. Dat was volgens Berry niet meer dan logisch ook, want de deelnemers hadden tegenstrijdige belangen. Toch is de kans op een handelsoorlog een stuk kleiner geworden, aldus Berry. Hij stelt vast dat iedereen begrijpt dat protectionisme in niemands voordeel is. Hetzelfde geldt voor een handelsoorlog. De afloop van de G-20 meeting ondersteunt daarom de risico-appetijt. Berry verwacht dat de afloop van de meeting de Australische dollar, de Canadese dollar en de Noorse kroon zal ondersteunen.