Het zwaartepunt van de goudmarkt is verlegd naar China en dat zal niet zonder gevolgen blijven. William Purpura, een lid van de New York's Comex exchange, heeft zich opgemaakt voor een gedeeltelijke verhuis. Het global benchmark gold futures contract dat sinds 1981 op de Comex wordt verhandeld, dreigt niet langer richtinggevend te worden.

Zijn tradingbedrijf Northport Commodities Pte. Ltd heeft al een deel van zijn handelaren verplaatst van Singapore naar Shanghai. Ook Australia & New Zealand Banking Group Ltd., UBS AG, Deutsche Bank AG en Barclays PLC hebben dezelfde plannen. China zal dus steeds belangrijker worden voor de evolutie van de goudprijs.

Het zwaartepunt van de goudmarkt is verlegd naar China en dat zal niet zonder gevolgen blijven. William Purpura, een lid van de New York's Comex exchange, heeft zich opgemaakt voor een gedeeltelijke verhuis. Het global benchmark gold futures contract dat sinds 1981 op de Comex wordt verhandeld, dreigt niet langer richtinggevend te worden. Zijn tradingbedrijf Northport Commodities Pte. Ltd heeft al een deel van zijn handelaren verplaatst van Singapore naar Shanghai. Ook Australia & New Zealand Banking Group Ltd., UBS AG, Deutsche Bank AG en Barclays PLC hebben dezelfde plannen. China zal dus steeds belangrijker worden voor de evolutie van de goudprijs.