KBC boekte een waardevermindering van 1,2 miljard euro op dochters Absolut Bank (Rusland), NLB (Slovenië), KBC Banka (Servië), KBC Deutschland en de Antwerpse Diamantbank. Al deze dochterondernemingen staan momenteel in de etalage. Dit verlies werd maar deels goedgemaakt door de winst van 0,3 miljard euro op de verkoop van Warta (Polen).

In totaal kostten de uitzonderlijke, niet-operationele elementen 911 miljoen euro. Het onderliggende nettoresultaat bedroeg in het voorbije kwartaal 372 miljoen euro. Dit is minder dan in het eerste kwartaal (455 miljoen) en in het tweede kwartaal van vorig jaar (528 miljoen), maar komt toch boven de verwachtingen van analisten uit.
De Ierse hypotheekportefeuille (12,6 miljard euro) blijft wegen op de resultaten. De provisies stegen in de voorbije drie maanden tot 136 miljoen euro. In totaal denkt KBC dit jaar 500 à 600 miljoen euro te moeten boeken als provisie op de Ierse hypotheken.
Eind juni, rekening houdend met alle geplande verkopen, klokte de kapitaalratio van KBC af op 13,4%. Ruim voldoende voor de nieuwe Basel III-normen. De bank moet echter nog 4,67 miljard euro (+interesten) terugbetalen aan de Belgische overheden.

Cédric Boitte

www.accioz.be

KBC boekte een waardevermindering van 1,2 miljard euro op dochters Absolut Bank (Rusland), NLB (Slovenië), KBC Banka (Servië), KBC Deutschland en de Antwerpse Diamantbank. Al deze dochterondernemingen staan momenteel in de etalage. Dit verlies werd maar deels goedgemaakt door de winst van 0,3 miljard euro op de verkoop van Warta (Polen). In totaal kostten de uitzonderlijke, niet-operationele elementen 911 miljoen euro. Het onderliggende nettoresultaat bedroeg in het voorbije kwartaal 372 miljoen euro. Dit is minder dan in het eerste kwartaal (455 miljoen) en in het tweede kwartaal van vorig jaar (528 miljoen), maar komt toch boven de verwachtingen van analisten uit. De Ierse hypotheekportefeuille (12,6 miljard euro) blijft wegen op de resultaten. De provisies stegen in de voorbije drie maanden tot 136 miljoen euro. In totaal denkt KBC dit jaar 500 à 600 miljoen euro te moeten boeken als provisie op de Ierse hypotheken. Eind juni, rekening houdend met alle geplande verkopen, klokte de kapitaalratio van KBC af op 13,4%. Ruim voldoende voor de nieuwe Basel III-normen. De bank moet echter nog 4,67 miljard euro (+interesten) terugbetalen aan de Belgische overheden. Cédric Boittewww.accioz.be