Maar wanneer die heffing op het spaargeld wordt doorgevoerd, zou ze hoogst onrechtvaardig zijn. Diegenen die geld op hun rekening hebben gespaard, zullen worden getroffen. Al wie heeft zitten potverteren, zal de dans ontspringen. Uiteraard zal dit tot grote onvrede bij de bevolking aanleiding geven.

Het actieve deel van de bevolking betaalt al heel wat inkomstenbelasting en dreigt dus nu op de koop toe nog eens te worden belast op het geld dat ze opzij hebben gezet. Daarmee dreigt de belastingdruk ondraaglijk hoog te blijven. Bovendien zegt niets dat het bij eenmalige heffing zal blijven.

Maar wanneer die heffing op het spaargeld wordt doorgevoerd, zou ze hoogst onrechtvaardig zijn. Diegenen die geld op hun rekening hebben gespaard, zullen worden getroffen. Al wie heeft zitten potverteren, zal de dans ontspringen. Uiteraard zal dit tot grote onvrede bij de bevolking aanleiding geven. Het actieve deel van de bevolking betaalt al heel wat inkomstenbelasting en dreigt dus nu op de koop toe nog eens te worden belast op het geld dat ze opzij hebben gezet. Daarmee dreigt de belastingdruk ondraaglijk hoog te blijven. Bovendien zegt niets dat het bij eenmalige heffing zal blijven.