Carmen Reinhart en Ken Rogoff van de universiteit van Harvard zijn twee bekende economen die zich in het kamp van de voorstanders van kapitaalcontroles geschaard hebben. Zullen de overheden ons dwingen om ons geld in eigen land te houden?, zo luidt de vraag die nu kan gesteld worden.

Als het van Reinhart en Rogoff afhangt, zal het alleszins op die manier moeten gebeuren. Om de uitstaande schulden tot een meer acceptabel niveau te reduceren, is noodzakelijk dat de overheden op het gepaste moment beroep kunnen doen op het geld dat op onze rekeningen staat. Er is dus ook academische steun voor kapitaalcontroles.

Carmen Reinhart en Ken Rogoff van de universiteit van Harvard zijn twee bekende economen die zich in het kamp van de voorstanders van kapitaalcontroles geschaard hebben. Zullen de overheden ons dwingen om ons geld in eigen land te houden?, zo luidt de vraag die nu kan gesteld worden. Als het van Reinhart en Rogoff afhangt, zal het alleszins op die manier moeten gebeuren. Om de uitstaande schulden tot een meer acceptabel niveau te reduceren, is noodzakelijk dat de overheden op het gepaste moment beroep kunnen doen op het geld dat op onze rekeningen staat. Er is dus ook academische steun voor kapitaalcontroles.