Zullen Mario Draghi en Mark Carney effectief de rente zo lang zo laag kunnen houden?, zo vragen de analisten zich af. Harpreet Parhar, credit strategist bij Credit Agricole SA, is van mening dat hun strategie wordt ondermijnd door de verbeterde economische indicatoren.

Die indicatoren vertonen duidelijk een stijgende trend, in het tweede kwartaal groeide de Europese economie met 0,30% en daarmee kwam een einde aan een periode van zes maanden van krimp. Zet deze verbetering zich verder, dan dreigt de druk op de rentevoeten onhoudbaar te worden.

Zullen Mario Draghi en Mark Carney effectief de rente zo lang zo laag kunnen houden?, zo vragen de analisten zich af. Harpreet Parhar, credit strategist bij Credit Agricole SA, is van mening dat hun strategie wordt ondermijnd door de verbeterde economische indicatoren. Die indicatoren vertonen duidelijk een stijgende trend, in het tweede kwartaal groeide de Europese economie met 0,30% en daarmee kwam een einde aan een periode van zes maanden van krimp. Zet deze verbetering zich verder, dan dreigt de druk op de rentevoeten onhoudbaar te worden.