Een deel van de sancties waren inderdaad gericht tegen de Russische oliesector, de belangrijkste pijler onder de economie van het land. De sancties waren nochtans niet gericht tegen het staatsbedrijf Gazprom, de leverancier van ongeveer een derde van het aardgas dat naar Europa geëxporteerd wordt.

Toch is de kans klein dat de sancties tegen Rusland helemaal zonder gevolgen zullen blijven. Zullen de energieprijzen deze winter fors stijgen? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is. Voorlopig is het op dat vlak nog windstil, maar met de winter op komst zullen de Russen niet aarzelen om hun grootste troefkaart uit te spelen.

Een deel van de sancties waren inderdaad gericht tegen de Russische oliesector, de belangrijkste pijler onder de economie van het land. De sancties waren nochtans niet gericht tegen het staatsbedrijf Gazprom, de leverancier van ongeveer een derde van het aardgas dat naar Europa geëxporteerd wordt. Toch is de kans klein dat de sancties tegen Rusland helemaal zonder gevolgen zullen blijven. Zullen de energieprijzen deze winter fors stijgen? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is. Voorlopig is het op dat vlak nog windstil, maar met de winter op komst zullen de Russen niet aarzelen om hun grootste troefkaart uit te spelen.