De tot dusver getroffen maatregelen hebben niet volstaan om het deflatiegevaar een kopje kleiner te maken. De kans is groot dat de ECB nieuwe maatregelen zal moeten treffen om met de deflatie af te rekenen, zonder dat succes in deze materie gegarandeerd kan worden.

In een scenario dat de deflatie daadwerkelijk wereldwijd doorbreekt, zal de ECB hoe dan ook op verloren stellingen strijden. Zullen de overheden uiteindelijk de waarde van het goud bepalen? De kans bestaat dat dit op een bepaald ogenblik zal gebeuren omdat het goud gebruikt zal worden om de prijzen van andere goederen te herbepalen.

De tot dusver getroffen maatregelen hebben niet volstaan om het deflatiegevaar een kopje kleiner te maken. De kans is groot dat de ECB nieuwe maatregelen zal moeten treffen om met de deflatie af te rekenen, zonder dat succes in deze materie gegarandeerd kan worden. In een scenario dat de deflatie daadwerkelijk wereldwijd doorbreekt, zal de ECB hoe dan ook op verloren stellingen strijden. Zullen de overheden uiteindelijk de waarde van het goud bepalen? De kans bestaat dat dit op een bepaald ogenblik zal gebeuren omdat het goud gebruikt zal worden om de prijzen van andere goederen te herbepalen.