Vorig jaar daalde de goudprijs met 28% en van die gelegenheid hebben de Chinezen voluit gebruik gemaakt om op koopjesjacht te trekken. Voor de eerste keer in de geschiedenis kochten ze meer dan 1000 ton goud, zonder rekening te houden met de aankopen door de centrale bank.

Maar inmiddels is de vraag gerezen of de liefde van China voor de edelmetalen niet zal afkoelen. Zullen de Chinezen goud als een baksteen laten vallen? De Chinese aankopen van goud lijken gevoelig voor een ommekeer in de yuan carry-trades. Wanneer die posities omgedraaid worden, bestaat de kans dat de Chinezen op grote schaal de posities in goud zullen afbouwen.

Vorig jaar daalde de goudprijs met 28% en van die gelegenheid hebben de Chinezen voluit gebruik gemaakt om op koopjesjacht te trekken. Voor de eerste keer in de geschiedenis kochten ze meer dan 1000 ton goud, zonder rekening te houden met de aankopen door de centrale bank. Maar inmiddels is de vraag gerezen of de liefde van China voor de edelmetalen niet zal afkoelen. Zullen de Chinezen goud als een baksteen laten vallen? De Chinese aankopen van goud lijken gevoelig voor een ommekeer in de yuan carry-trades. Wanneer die posities omgedraaid worden, bestaat de kans dat de Chinezen op grote schaal de posities in goud zullen afbouwen.