De cijfergegevens die de regering prijsgeeft, gelden namelijk als hoogst onbetrouwbaar. We weten alleen dat zowel de Chinese overheden als de Chinese bedrijven zich op grote schaal in de schulden gestoken. De turbogroei van de economie lijkt stil te vallen en dat kan grote gevolgen hebben.

Blijkbaar is dat besef al doorgedrongen tot bij de modale Chinees, want die wapent zich massaal tegen mogelijk onheil door goud te kopen. Zullen de Chinezen een stormloop op het goud ondernemen? De toekomst zal het uitwijzen, maar in dat geval is een explosie van de goudprijs niet onwaarschijnlijk.

De cijfergegevens die de regering prijsgeeft, gelden namelijk als hoogst onbetrouwbaar. We weten alleen dat zowel de Chinese overheden als de Chinese bedrijven zich op grote schaal in de schulden gestoken. De turbogroei van de economie lijkt stil te vallen en dat kan grote gevolgen hebben. Blijkbaar is dat besef al doorgedrongen tot bij de modale Chinees, want die wapent zich massaal tegen mogelijk onheil door goud te kopen. Zullen de Chinezen een stormloop op het goud ondernemen? De toekomst zal het uitwijzen, maar in dat geval is een explosie van de goudprijs niet onwaarschijnlijk.