Er heerst nog steeds de grootste mogelijke onzekerheid over de vraag of de Cypriotische centrale bank inderdaad werd gedwongen om haar goudvoorraad af te staan. Het vermoeden dat dit inderdaad het geval was, veroorzaakte mee de instorting van de goudprijs.

Vraag is nu welke het volgende land zal zijn dat haar goudvoorraad gedwongen moet afstaan. In het geval van Griekenland werd een dergelijke ingreep al voorkomen, maar sinds de Cyprus-affaire lijkt het onvermijdelijk dat nog meer landen hun goud zullen moeten afstaan.

Het is de mogelijke overhang van dit goud uit de kluizen van de centrale banken dat mee de complete instorting van de goudprijs in de hand heeft gewerkt.

Er heerst nog steeds de grootste mogelijke onzekerheid over de vraag of de Cypriotische centrale bank inderdaad werd gedwongen om haar goudvoorraad af te staan. Het vermoeden dat dit inderdaad het geval was, veroorzaakte mee de instorting van de goudprijs. Vraag is nu welke het volgende land zal zijn dat haar goudvoorraad gedwongen moet afstaan. In het geval van Griekenland werd een dergelijke ingreep al voorkomen, maar sinds de Cyprus-affaire lijkt het onvermijdelijk dat nog meer landen hun goud zullen moeten afstaan. Het is de mogelijke overhang van dit goud uit de kluizen van de centrale banken dat mee de complete instorting van de goudprijs in de hand heeft gewerkt.