Met de presidentsverkiezingen op komst moet nog worden afgewacht hoe de Amerikaanse kiezers gaan reageren op de evolutie van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. De situatie op de arbeidsmarkt is allesbehalve florissant genoeg om de herverkiezing van Obama veilig te stellen.

Resultatenseizoen start deze week

ABN Amro herinnert er nogmaals aan dat deze week het cijferseizoen over het derde kwartaal begint. Het wordt traditioneel afgetrapt door Alcoa (op dinsdag) en later in de week zullen Carrefour en JP Morgan Chase hun resultaten publiceren.

Van het macrofront zal de meeste aandacht uitgaan naar de publicatie van het "Beige Book" door de Federal Reserve, dat inzicht zal geven in de economische activiteit in de verschillende Fed- districten.

Daarnaast worden volgens ABN Amro gegevens gepubliceerd over de inflatie in de Verenigde Staten en Duitsland in september en de industriële productie in Duitsland en de eurozone in augustus.

Met de presidentsverkiezingen op komst moet nog worden afgewacht hoe de Amerikaanse kiezers gaan reageren op de evolutie van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. De situatie op de arbeidsmarkt is allesbehalve florissant genoeg om de herverkiezing van Obama veilig te stellen. Resultatenseizoen start deze weekABN Amro herinnert er nogmaals aan dat deze week het cijferseizoen over het derde kwartaal begint. Het wordt traditioneel afgetrapt door Alcoa (op dinsdag) en later in de week zullen Carrefour en JP Morgan Chase hun resultaten publiceren. Van het macrofront zal de meeste aandacht uitgaan naar de publicatie van het "Beige Book" door de Federal Reserve, dat inzicht zal geven in de economische activiteit in de verschillende Fed- districten. Daarnaast worden volgens ABN Amro gegevens gepubliceerd over de inflatie in de Verenigde Staten en Duitsland in september en de industriële productie in Duitsland en de eurozone in augustus.