Zuinigheid is volgens Shiller goed voor boeddhisten, maar niet voor de economie. De beste manier om de wereldeconomie weer vlot te trekken, is het stopzetten van de besparingsplannen en het opnieuw uitrollen van stimuleringsplannen. Dat die geld zullen kosten, mag volgens Shiller geen bezwaar zijn.

Anderzijds is hij voorstander van het zoeken naar het juiste evenwicht tussen besparingen en belastingen. De overheden moeten wel goed in de gaten houden dat ze de schulden niet te hoog laten oplopen, zoniet dreigt de situatie weer eens te ontsporen.

Zuinigheid is volgens Shiller goed voor boeddhisten, maar niet voor de economie. De beste manier om de wereldeconomie weer vlot te trekken, is het stopzetten van de besparingsplannen en het opnieuw uitrollen van stimuleringsplannen. Dat die geld zullen kosten, mag volgens Shiller geen bezwaar zijn. Anderzijds is hij voorstander van het zoeken naar het juiste evenwicht tussen besparingen en belastingen. De overheden moeten wel goed in de gaten houden dat ze de schulden niet te hoog laten oplopen, zoniet dreigt de situatie weer eens te ontsporen.