Over dezelfde periode zijn de lonen in de geïndustrialiseerde wereld maar met 5% gestegen, tegenover een gemiddelde wereldwijde stijging met 23%. De cijfers zijn afkomstig van de International Labour Organization met hoofdzetel in het Zwitserse Genève.

Uitschieter is China, waar het gemiddelde loon over een periode van iets meer dan 10 jaar zowat verdrievoudigd is. In minstens vijf landen in Zuid-Oost Azië zijn de minimumlonen recent opgetrokken, zodat de regio binnenkort niet langer de fabriek van de wereld mag worden genoemd.

Over dezelfde periode zijn de lonen in de geïndustrialiseerde wereld maar met 5% gestegen, tegenover een gemiddelde wereldwijde stijging met 23%. De cijfers zijn afkomstig van de International Labour Organization met hoofdzetel in het Zwitserse Genève. Uitschieter is China, waar het gemiddelde loon over een periode van iets meer dan 10 jaar zowat verdrievoudigd is. In minstens vijf landen in Zuid-Oost Azië zijn de minimumlonen recent opgetrokken, zodat de regio binnenkort niet langer de fabriek van de wereld mag worden genoemd.