In de VS blijft de consument zijn schulden verder afbouwen, komt de arbeidsmarkt traag terug op gang en lijkt de huisvesting zich te stabiliseren, maar de economie ervaart fiscale tegenwind vanwege de volgende ronde van begrotingsonderhandelingen.

De omvang van de hernieuwde activiteit in Europa blijft onduidelijk: de besparingen in de perifere landen doen de intra-Europese vraag verslappen.

Intussen voelt de groei in China en andere Aziatische/opkomende landen het effect van een verjongingskuur.

Azië is dan ook de natuurlijke beleggingskeuze geworden voor beleggers die uitkijken naar een stevig winstpotentieel op langere termijn.

Voor Azië wordt een groei met 49% verwacht tegen 2050, terwijl in 2011 29% werd voorzien. Specifiek voor de Zuid-Oost Aziatische regio gelden er positieve economische vooruitzichten, met sterke deviezenreserves en betalingen in evenwicht.

Deze regio wordt niet alleen gekenmerkt door een hoge concentratie van uiterst rijke mensen ,maar ook door een significante opmars van de middenklasse. De Aziatische economieën varen er wel bij.

In de VS blijft de consument zijn schulden verder afbouwen, komt de arbeidsmarkt traag terug op gang en lijkt de huisvesting zich te stabiliseren, maar de economie ervaart fiscale tegenwind vanwege de volgende ronde van begrotingsonderhandelingen. De omvang van de hernieuwde activiteit in Europa blijft onduidelijk: de besparingen in de perifere landen doen de intra-Europese vraag verslappen. Intussen voelt de groei in China en andere Aziatische/opkomende landen het effect van een verjongingskuur. Azië is dan ook de natuurlijke beleggingskeuze geworden voor beleggers die uitkijken naar een stevig winstpotentieel op langere termijn. Voor Azië wordt een groei met 49% verwacht tegen 2050, terwijl in 2011 29% werd voorzien. Specifiek voor de Zuid-Oost Aziatische regio gelden er positieve economische vooruitzichten, met sterke deviezenreserves en betalingen in evenwicht. Deze regio wordt niet alleen gekenmerkt door een hoge concentratie van uiterst rijke mensen ,maar ook door een significante opmars van de middenklasse. De Aziatische economieën varen er wel bij.