De bedoeling is op de eerste plaats om de inflatie de pas af te snijden, want in Zuid-Korea groeit de economie momenteel sneller dan verwacht. De repurchase rate werd opgetrokken van 2,50% naar 2,75%.

Algemeen was verwacht dat de Bank of Korea haar basisrente ongewijzigd zou houden. De centrale bank wil echter ook aangeven dat het haar menens is in de strijd tegen de inflow van buitenlands kapitaal.

Ook via andere maatregelen, zoals het verhogen van de reserves voor de banken, wil de Bank of Korea voorkomen dat de economische groei te snel gaat en zodoende inflatie met zich meebrengt.

Andere landen in de regio volgen dezelfde politiek, gisteren verhoogde Thailand nog de basisrente voor de vierde keer in zes maanden, eveneens met de bedoeling om de inflatie de pas af te snijden.

De bedoeling is op de eerste plaats om de inflatie de pas af te snijden, want in Zuid-Korea groeit de economie momenteel sneller dan verwacht. De repurchase rate werd opgetrokken van 2,50% naar 2,75%. Algemeen was verwacht dat de Bank of Korea haar basisrente ongewijzigd zou houden. De centrale bank wil echter ook aangeven dat het haar menens is in de strijd tegen de inflow van buitenlands kapitaal. Ook via andere maatregelen, zoals het verhogen van de reserves voor de banken, wil de Bank of Korea voorkomen dat de economische groei te snel gaat en zodoende inflatie met zich meebrengt. Andere landen in de regio volgen dezelfde politiek, gisteren verhoogde Thailand nog de basisrente voor de vierde keer in zes maanden, eveneens met de bedoeling om de inflatie de pas af te snijden.