Gouverneur Kim Choong So stelde de verhoging van de basisrente met een kwart procent voor, zodat die basisrente nu 2,25% bedraagt. Het is voor het eerst sinds de financiële crisis dat de Zuid-Koreaanse centrale bank de rente optrok.

De maatregel is een logisch gevolg van de sterke economische groei die in de regio wordt opgetekend. Als gevolg van de groei is het inflatievermogen in de afgelopen weken toegenomen.

De verwacht is dat de Zuid-Koreaanse centrale bank in augustus de basisrente opnieuw gaat verhogen, waarbij later dit jaar nog meer renteverhogingen kunnen plaatsvinden.

Eerder hebben ook India, Maleisië en Taiwan hun basisrente verhoogd. In reactie op de vanmorgen aangekondigde renteverhoging steeg de koers van de Koreaanse won.

Gouverneur Kim Choong So stelde de verhoging van de basisrente met een kwart procent voor, zodat die basisrente nu 2,25% bedraagt. Het is voor het eerst sinds de financiële crisis dat de Zuid-Koreaanse centrale bank de rente optrok. De maatregel is een logisch gevolg van de sterke economische groei die in de regio wordt opgetekend. Als gevolg van de groei is het inflatievermogen in de afgelopen weken toegenomen. De verwacht is dat de Zuid-Koreaanse centrale bank in augustus de basisrente opnieuw gaat verhogen, waarbij later dit jaar nog meer renteverhogingen kunnen plaatsvinden. Eerder hebben ook India, Maleisië en Taiwan hun basisrente verhoogd. In reactie op de vanmorgen aangekondigde renteverhoging steeg de koers van de Koreaanse won.