De groei van de economie in Zuid-Korea bedreigt namelijk de economische groei in het land. 4 van 14 economen die door Bloomberg News werden ondervraagd, verwachten dat de Koreanen de basisrente met een kwart procent gaan verhogen tot 2%.

Governeur Kim Choong Soo kan echter een verhoging van de basisrente ook op de lange baan schuiven tot augustus of zelfs nog later dit jaar. De topman van de centrale bank is er zich wel van bewust dat het tempo van het huidige economische herstel een inflatierisico met zich meebrengt.

David Cohen, econoom bij Action Economics in Singapore, is van mening dat het een close call gaat worden. Persoonlijk is Cohen van mening dat een verhoging nog een maandje op zich zal laten wachten.

De groei van de economie in Zuid-Korea bedreigt namelijk de economische groei in het land. 4 van 14 economen die door Bloomberg News werden ondervraagd, verwachten dat de Koreanen de basisrente met een kwart procent gaan verhogen tot 2%. Governeur Kim Choong Soo kan echter een verhoging van de basisrente ook op de lange baan schuiven tot augustus of zelfs nog later dit jaar. De topman van de centrale bank is er zich wel van bewust dat het tempo van het huidige economische herstel een inflatierisico met zich meebrengt. David Cohen, econoom bij Action Economics in Singapore, is van mening dat het een close call gaat worden. Persoonlijk is Cohen van mening dat een verhoging nog een maandje op zich zal laten wachten.