Vorige week verhoogde bijvoorbeeld Indonesië de basisrente. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg News verwachten 8 van 11 ondervraagde analisten dat de rente daadwerkelijk omhoog zal gaan.

President Lee Myung Bak van Zuid-Korea verklaarde vorige maand dat de inflatie met alle mogelijke middelen zal worden bestreden. Hij wil het inflatieniveau in de buurt van 3% doen stabiliseren.

Drew Na, in Seoel currency trader bij Standard Chartered First Bank Korea, gelooft dat de rente inderdaad zal worden verhoogd, een ingreep die de koers van de won zal doen stijgen.

Vorige week verhoogde bijvoorbeeld Indonesië de basisrente. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg News verwachten 8 van 11 ondervraagde analisten dat de rente daadwerkelijk omhoog zal gaan. President Lee Myung Bak van Zuid-Korea verklaarde vorige maand dat de inflatie met alle mogelijke middelen zal worden bestreden. Hij wil het inflatieniveau in de buurt van 3% doen stabiliseren. Drew Na, in Seoel currency trader bij Standard Chartered First Bank Korea, gelooft dat de rente inderdaad zal worden verhoogd, een ingreep die de koers van de won zal doen stijgen.