Die bedreigingen liggen voor de hand: overdreven bewegingen in valutakoersen, het blazen van zeepbellen, het verstoren van economische evenwichten enzovoort. De risico's mogen met andere woorden niet onderschat worden.

Kim noemde grote inflows van kapitaal een tweesnijdend zwaard. Ze kunnen inderdaad de economische groei stimuleren, maar werken anderzijds ook instabiliteit in de hand.

Christian Carrillo, senior rates strategist bij Societe Generale SA in Tokio, is van mening dat de Bank of Korea overweegt om een extra belasting op de aankoop van overheidsobligaties in te voeren.

Die bedreigingen liggen voor de hand: overdreven bewegingen in valutakoersen, het blazen van zeepbellen, het verstoren van economische evenwichten enzovoort. De risico's mogen met andere woorden niet onderschat worden. Kim noemde grote inflows van kapitaal een tweesnijdend zwaard. Ze kunnen inderdaad de economische groei stimuleren, maar werken anderzijds ook instabiliteit in de hand. Christian Carrillo, senior rates strategist bij Societe Generale SA in Tokio, is van mening dat de Bank of Korea overweegt om een extra belasting op de aankoop van overheidsobligaties in te voeren.