Het rendement op Grieks staatspapier met een looptijd van twee jaar daalde met 1000 basispunten in reactie op de aankondiging van het ondersteuningsplan met een waarde van 750 miljard euro.

Het rendement op Spaanse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar daalde met 109 basispunten, dat op Portugese obligaties met 310 basispunten. Ook de kostprijs om zich te verzekeren tegen wanbetalingen van de Zuid-Europese landen daalde fors.

Robin Marshall, directeur fixed income bij Smith & Williamson Investment Management in Londen, is van mening dat de nieuwe maatregelen alleszins tijd helpen winnen, tijd waarin de problemen van de Zuid-Europese landen opgelost kunnen worden.

De kansen op een failliet van deze landen zijn op korte termijn weggenomen, maar dat betekent nog niet dat de structurele problemen in de regio zijn verdwenen.

De spread tussen Griekse en Duitse obligaties daalde met 439 basispunten tot nog 4,39%. De Grieken zelf zouden die spread tegen het einde van de zomer willen terugdringen tot 250 basispunten.

Het rendement op Grieks staatspapier met een looptijd van twee jaar daalde met 1000 basispunten in reactie op de aankondiging van het ondersteuningsplan met een waarde van 750 miljard euro. Het rendement op Spaanse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar daalde met 109 basispunten, dat op Portugese obligaties met 310 basispunten. Ook de kostprijs om zich te verzekeren tegen wanbetalingen van de Zuid-Europese landen daalde fors. Robin Marshall, directeur fixed income bij Smith & Williamson Investment Management in Londen, is van mening dat de nieuwe maatregelen alleszins tijd helpen winnen, tijd waarin de problemen van de Zuid-Europese landen opgelost kunnen worden. De kansen op een failliet van deze landen zijn op korte termijn weggenomen, maar dat betekent nog niet dat de structurele problemen in de regio zijn verdwenen. De spread tussen Griekse en Duitse obligaties daalde met 439 basispunten tot nog 4,39%. De Grieken zelf zouden die spread tegen het einde van de zomer willen terugdringen tot 250 basispunten.