Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management was de groei in Spanje vooral te danken aan een herstel van de binnenlandse vraag en meer investeringen door buitenlanders. De Spaanse tewerkstelling is eveneens gestegen, veel vroeger dan verwacht.

Buiten de periferie was er sprake van een duidelijke vertraging in de Nederlandse economie. Mogelijk was die vertraging veroorzaakt door de buitengewoon zachte winter, waardoor de export van aardgas minder was dan in andere jaren. Ook de extreem sterke groei op het einde van vorig jaar heeft een rol gespeeld in een verhaal.

Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management was de groei in Spanje vooral te danken aan een herstel van de binnenlandse vraag en meer investeringen door buitenlanders. De Spaanse tewerkstelling is eveneens gestegen, veel vroeger dan verwacht. Buiten de periferie was er sprake van een duidelijke vertraging in de Nederlandse economie. Mogelijk was die vertraging veroorzaakt door de buitengewoon zachte winter, waardoor de export van aardgas minder was dan in andere jaren. Ook de extreem sterke groei op het einde van vorig jaar heeft een rol gespeeld in een verhaal.