De beursindices in Griekenland, Spanje en Italië, de slechtst presterende beurzen in 2010, zijn dit jaar met gemiddeld 12% gestegen. De Griekse ASE Index liet de sterkste stijging sinds 1999 optekenen.

De Spaanse IBEX 35 en de Italiaanse FTSE MIB namen de beste start sinds 1998. Michael Barakos, beheerer van JPMorgan Europe Strategic Value Fund, is van mening dat de politici alles op alles gaan zetten voor de redding van de euro.

Op het hoogtepunt van de crisis werd alles overboord gegooid dat ook maar in de verste verte te maken had met de Europese periferie. Daarbij werd echter vergeten dat de euro geen financieel maar een politiek item is.

De beursindices in Griekenland, Spanje en Italië, de slechtst presterende beurzen in 2010, zijn dit jaar met gemiddeld 12% gestegen. De Griekse ASE Index liet de sterkste stijging sinds 1999 optekenen. De Spaanse IBEX 35 en de Italiaanse FTSE MIB namen de beste start sinds 1998. Michael Barakos, beheerer van JPMorgan Europe Strategic Value Fund, is van mening dat de politici alles op alles gaan zetten voor de redding van de euro. Op het hoogtepunt van de crisis werd alles overboord gegooid dat ook maar in de verste verte te maken had met de Europese periferie. Daarbij werd echter vergeten dat de euro geen financieel maar een politiek item is.