De obligatiekoersen in landen als Spanje en Italië zijn stevig gestegen, in zoverre dat de spread met de veilige Duitse staatsobligatiekoersen opnieuw min of meer is genormaliseerd. Maar niet alleen de obligatiemarkten het goed, ook de Zuid-Europese gooien hoge ogen.

De Griekse en de Portugese beurzen lieten vorige week stijgingen met respectievelijk 7,70% en 4,70% optekenen en dat waren de beste prestaties in acht en negen maanden. De Spaanse beurs steeg ondanks de barslechte werkloosheidscijfers met 4,98% en dat was dan weer de sterkste prestatie in 16 maanden.

De obligatiekoersen in landen als Spanje en Italië zijn stevig gestegen, in zoverre dat de spread met de veilige Duitse staatsobligatiekoersen opnieuw min of meer is genormaliseerd. Maar niet alleen de obligatiemarkten het goed, ook de Zuid-Europese gooien hoge ogen. De Griekse en de Portugese beurzen lieten vorige week stijgingen met respectievelijk 7,70% en 4,70% optekenen en dat waren de beste prestaties in acht en negen maanden. De Spaanse beurs steeg ondanks de barslechte werkloosheidscijfers met 4,98% en dat was dan weer de sterkste prestatie in 16 maanden.