Gemiddeld zijn de beursindices in deze landen met 50% gestegen, tegenover een daling met slechts 20% voor de MSCI World Index. Vorig jaar zijn deze beurzen als gevolg van de crisis met gemiddeld 22% gedaald.

Toen waren de beleggers van mening dat één of meer landen in de Europese periferie over kop zouden gaan. Die vrees is voorlopig even geweken.

Toch bleek uit een rondvraag gedaan door Bloomberg op 26 januari dat verwacht wordt dat Griekenland en Ierland een schuldenherschikking moeten gaan aanvragen.

Maar liefst 59% van de ondervraagden is van mening dat minstens één van de 17 landen uit de eurozone het Europees Monetair Systeem zal moeten verlaten tegen 2016.

Gemiddeld zijn de beursindices in deze landen met 50% gestegen, tegenover een daling met slechts 20% voor de MSCI World Index. Vorig jaar zijn deze beurzen als gevolg van de crisis met gemiddeld 22% gedaald. Toen waren de beleggers van mening dat één of meer landen in de Europese periferie over kop zouden gaan. Die vrees is voorlopig even geweken. Toch bleek uit een rondvraag gedaan door Bloomberg op 26 januari dat verwacht wordt dat Griekenland en Ierland een schuldenherschikking moeten gaan aanvragen. Maar liefst 59% van de ondervraagden is van mening dat minstens één van de 17 landen uit de eurozone het Europees Monetair Systeem zal moeten verlaten tegen 2016.