De naam stress tests wordt niet meer gebruikt omdat die uit het verleden een feitje een lachertje zijn gebleven. Een bank als Dexia doorstond moeiteloos de stress tests, om vervolgens enige tijd later al overkop te gaan. De nieuwe stress tests zouden daarom een stuk strenger zijn.

Daarvan zouden op de eerste plaats de Zuid-Europese banken het slachtoffer van zijn. Vorige stonden de beurskoersen van Spaanse en Italiaanse banken zoals Mediobanca, Banco Popolare, Banca Populare di Milano en Bankia op hun respectievelijke beurzen dan ook onder druk.

De naam stress tests wordt niet meer gebruikt omdat die uit het verleden een feitje een lachertje zijn gebleven. Een bank als Dexia doorstond moeiteloos de stress tests, om vervolgens enige tijd later al overkop te gaan. De nieuwe stress tests zouden daarom een stuk strenger zijn. Daarvan zouden op de eerste plaats de Zuid-Europese banken het slachtoffer van zijn. Vorige stonden de beurskoersen van Spaanse en Italiaanse banken zoals Mediobanca, Banco Popolare, Banca Populare di Milano en Bankia op hun respectievelijke beurzen dan ook onder druk.