De volledig mislukte politiek van besparingen heeft Zuid-Europa in een depressie geduwd, maar ook Noord-Europa lijkt niet te zullen ontsnappen aan een recessie. Dat heeft gevolg dat de deelnemende landen minder van elkaar kopen dan voordien het geval was.

Daar ondervindt vooral de Europese periferie de nadelen van, want Zuid-Europa moet zich een weg uit de crisis exporteren. Volgens de cijfers verstrekt door Eurostat is de intra-eurozone handel in de afgelopen jaren gestagneerd. We krijgen dus een verhaal van de blinde die de lamme zou moeten voorthelpen en vice versa.

De volledig mislukte politiek van besparingen heeft Zuid-Europa in een depressie geduwd, maar ook Noord-Europa lijkt niet te zullen ontsnappen aan een recessie. Dat heeft gevolg dat de deelnemende landen minder van elkaar kopen dan voordien het geval was. Daar ondervindt vooral de Europese periferie de nadelen van, want Zuid-Europa moet zich een weg uit de crisis exporteren. Volgens de cijfers verstrekt door Eurostat is de intra-eurozone handel in de afgelopen jaren gestagneerd. We krijgen dus een verhaal van de blinde die de lamme zou moeten voorthelpen en vice versa.