Feit is dat er inderaad iets moet gebeuren om te beletten dat Italië en Spanje in de afgrond zouden tuimelen. Vraag is echter of de remedie niet erger is dan de plaag. Niet voor niets heeft Angela Merkel lang weerstand geboden tegen het voorstel om de banken rechtstreeks te financieren.

In een ijzeren wurggreep

In Noord-Europa heerst er niettemin een soort wrang gevoel bij sommige inwoners van de regio. Volgens het Nederlands Financieel Dagblad wordt Noord-Europa gegijzeld door Zuid-Europa. Zonder toegevingen zou de toekomst van de euro op korte termijn in gevaar zijn gekomen.

Er speelt echter ook nog een andere factor mee, namelijk de vrees voor de toekomst van de banken in (vooral) Duitsland en Nederland.

De banken van beide landen zijn namelijk nog niet uit de problemen en nog meer onrust in de eurozone kon de Duitse en Nederlandse bankensector missen als de pest.

Feit is dat er inderaad iets moet gebeuren om te beletten dat Italië en Spanje in de afgrond zouden tuimelen. Vraag is echter of de remedie niet erger is dan de plaag. Niet voor niets heeft Angela Merkel lang weerstand geboden tegen het voorstel om de banken rechtstreeks te financieren. In een ijzeren wurggreep In Noord-Europa heerst er niettemin een soort wrang gevoel bij sommige inwoners van de regio. Volgens het Nederlands Financieel Dagblad wordt Noord-Europa gegijzeld door Zuid-Europa. Zonder toegevingen zou de toekomst van de euro op korte termijn in gevaar zijn gekomen. Er speelt echter ook nog een andere factor mee, namelijk de vrees voor de toekomst van de banken in (vooral) Duitsland en Nederland. De banken van beide landen zijn namelijk nog niet uit de problemen en nog meer onrust in de eurozone kon de Duitse en Nederlandse bankensector missen als de pest.