Het is hoog tijd dat Brussel met een antwoord komt, waarbij op de eerste plaats naar Duitsland wordt gekeken. Zuid-Europa geeft Duitsland nog tot de herfst de kans om de crisisaanpak te veranderen. Waarom tot de herfst? In september worden er verkiezingen gehouden in Duitsland.

Het ziet er naar uit dat de tolerantie voor besparingen veel verder zal dragen dan die verkiezingen. De Duitse president Joachim Gauck heeft de boodschap begrepen, hij roept op voor een nieuw debat over Europa. Dat Europa kan voor een verscheurende keuze komen te staan: de euro opgeven of de politieke crisis volledig uit de hand zien lopen.

Het is hoog tijd dat Brussel met een antwoord komt, waarbij op de eerste plaats naar Duitsland wordt gekeken. Zuid-Europa geeft Duitsland nog tot de herfst de kans om de crisisaanpak te veranderen. Waarom tot de herfst? In september worden er verkiezingen gehouden in Duitsland. Het ziet er naar uit dat de tolerantie voor besparingen veel verder zal dragen dan die verkiezingen. De Duitse president Joachim Gauck heeft de boodschap begrepen, hij roept op voor een nieuw debat over Europa. Dat Europa kan voor een verscheurende keuze komen te staan: de euro opgeven of de politieke crisis volledig uit de hand zien lopen.