Of zo'n crisis nog te vermijden valt, lijkt twijfelachtig. De Zuid-Amerikaanse valuta's zakken compleet door de vloer. Over de afgelopen twee weken zijn ze gemiddeld met 5% in waarde gedaald en dat was de grootste daling in bijna twee jaar. Over een periode van 12 maanden is er sprake van een daling met 15,75%.

Het is van de Lehman-crisis geleden dat nog een daling van dergelijke omvang werd opgetekend. Momenteel bevinden de Zuid-Amerikaanse valuta's zich op het laagste niveau sinds 2003. Ook de obligatiemarkten kregen rake klappen, op de eerste plaats dan in Venezuela en Argentinië.

Of zo'n crisis nog te vermijden valt, lijkt twijfelachtig. De Zuid-Amerikaanse valuta's zakken compleet door de vloer. Over de afgelopen twee weken zijn ze gemiddeld met 5% in waarde gedaald en dat was de grootste daling in bijna twee jaar. Over een periode van 12 maanden is er sprake van een daling met 15,75%. Het is van de Lehman-crisis geleden dat nog een daling van dergelijke omvang werd opgetekend. Momenteel bevinden de Zuid-Amerikaanse valuta's zich op het laagste niveau sinds 2003. Ook de obligatiemarkten kregen rake klappen, op de eerste plaats dan in Venezuela en Argentinië.