Zilver presteerde nog beter met een stijging van 8,4 procent. De Zuid-Afrikaanse National Union of Mineworkers (NUM) bereidt zich volgens Royal Bank of Scotland naar eigen zeggen voor op een staking.

De NUM vertegenwoordigt 140.000 mijnwerkers in Zuid-Afrika. Ruim een week na het hervatten van de onderhandelingen is er nog altijd geen vooruitgang geboekt tussen de NUM en de werkgevers.

De grootste mijnwerkersvakbond eist een loonsverhoging van 14 procent maar de werkgevers willen hoogstens 4,5 tot 5 procent toestaan. De inflatie in Zuid-Afrika bedraagt momenteel 4,6 procent.

Zilver presteerde nog beter met een stijging van 8,4 procent. De Zuid-Afrikaanse National Union of Mineworkers (NUM) bereidt zich volgens Royal Bank of Scotland naar eigen zeggen voor op een staking. De NUM vertegenwoordigt 140.000 mijnwerkers in Zuid-Afrika. Ruim een week na het hervatten van de onderhandelingen is er nog altijd geen vooruitgang geboekt tussen de NUM en de werkgevers. De grootste mijnwerkersvakbond eist een loonsverhoging van 14 procent maar de werkgevers willen hoogstens 4,5 tot 5 procent toestaan. De inflatie in Zuid-Afrika bedraagt momenteel 4,6 procent.