Daarmee zou de Amerikaanse economie voor het vierde opeenvolgende kwartalen gegroeid zijn en zou het reeële BBP 3,3% hoger liggen vergeleken met een jaar eerder.

Ofschoon dit bemoedigend is, blijft het huidige herstel zwak vanuit een historisch perspectief. Alleen het BBP-herstel na de recessie begin jaren negentig was iets zwakker dan het huidige herstel.

Tot dusverre werd het economische herstel ondersteund door de voorraadcyclus en fiscale stimulans. Echter, de stimulans vanuit deze twee variabelen aan BBP-groei zal waarschijnlijk verzwakken.

Aangezien een gematigde groei van de binnenlandse vraag wordt verwacht, zal het algehele economische herstel waarschijnlijk tot de zwakste sinds WO II blijven behoren. Het gevolg is dat volgens NIBC Markets Roundup inflatiedruk laag en de arbeidsmarkt zwak zal blijven in de komende tijd.

De halfjaarlijkse toespraak van Bernanke en de notulen van de BoE lieten zien dat economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat centrale banken bereid zijn om zelfs nog meer 'geld te drukken' als de situatie daar om vraagt.

• In focus deze week:

- Orders van duurzame goederen, VS (woensdag)

- CPI (schatting), eurozone (vrijdag)

Daarmee zou de Amerikaanse economie voor het vierde opeenvolgende kwartalen gegroeid zijn en zou het reeële BBP 3,3% hoger liggen vergeleken met een jaar eerder. Ofschoon dit bemoedigend is, blijft het huidige herstel zwak vanuit een historisch perspectief. Alleen het BBP-herstel na de recessie begin jaren negentig was iets zwakker dan het huidige herstel. Tot dusverre werd het economische herstel ondersteund door de voorraadcyclus en fiscale stimulans. Echter, de stimulans vanuit deze twee variabelen aan BBP-groei zal waarschijnlijk verzwakken. Aangezien een gematigde groei van de binnenlandse vraag wordt verwacht, zal het algehele economische herstel waarschijnlijk tot de zwakste sinds WO II blijven behoren. Het gevolg is dat volgens NIBC Markets Roundup inflatiedruk laag en de arbeidsmarkt zwak zal blijven in de komende tijd. De halfjaarlijkse toespraak van Bernanke en de notulen van de BoE lieten zien dat economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat centrale banken bereid zijn om zelfs nog meer 'geld te drukken' als de situatie daar om vraagt. • In focus deze week: - Orders van duurzame goederen, VS (woensdag) - CPI (schatting), eurozone (vrijdag)