Beide landen zullen grote schuldherschikkingen moeten doorvoeren, met als uiteindelijk resultaat dat ze niet langer in de eurozone gehandhaafd kunnen worden. Citigroup waarschuwt dat de eurozone opnieuw door een opflakkering van de crisissfeer getroffen kan worden.

Voorlopig is er zowel voor Griekenland als voor Cyprus een oplossing gevonden, maar de economische problemen van beide landen zijn zo groot dat ze opnieuw in de gevarenzone kunnen belanden. Het kan nog wel een tijdje duren alvorens dat gebeurt, maar de situatie moet nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Beide landen zullen grote schuldherschikkingen moeten doorvoeren, met als uiteindelijk resultaat dat ze niet langer in de eurozone gehandhaafd kunnen worden. Citigroup waarschuwt dat de eurozone opnieuw door een opflakkering van de crisissfeer getroffen kan worden. Voorlopig is er zowel voor Griekenland als voor Cyprus een oplossing gevonden, maar de economische problemen van beide landen zijn zo groot dat ze opnieuw in de gevarenzone kunnen belanden. Het kan nog wel een tijdje duren alvorens dat gebeurt, maar de situatie moet nauwlettend in de gaten worden gehouden.