De Amerikaanse centrale bank lijkt zich eindelijk bewust te worden van de ernst van het probleem. Dat het probleem ernstig is, wordt door de naakte cijfers aangetoond. De Baby Boomers gaan momenteel in dichte drommen met pensioen en dat zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

In de VS zullen de 65-plussers binnen tien jaar zowat 20% van de bevolking uitmaken. In Europa zal de situatie echter niet veel beter zijn. Zowel Europa als de VS gaan dezelfde weg op als Japan, waar de veroudering van de bevolking een zware rem vormt op de economische groei. Veel toekomstige bejaarden staat een karige oude dag te wachten.

De Amerikaanse centrale bank lijkt zich eindelijk bewust te worden van de ernst van het probleem. Dat het probleem ernstig is, wordt door de naakte cijfers aangetoond. De Baby Boomers gaan momenteel in dichte drommen met pensioen en dat zowel in de Verenigde Staten als in Europa. In de VS zullen de 65-plussers binnen tien jaar zowat 20% van de bevolking uitmaken. In Europa zal de situatie echter niet veel beter zijn. Zowel Europa als de VS gaan dezelfde weg op als Japan, waar de veroudering van de bevolking een zware rem vormt op de economische groei. Veel toekomstige bejaarden staat een karige oude dag te wachten.