Deze sage biedt voor toeschouwer en participant elke dag wel iets nieuws en volgens Marc Haagen van Haagen Invest het is meestal niet fraai. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is de toestand al niet beter met een ander dilemma (hoewel

fundamenteel ook op "teveel schulden" gebaseerd).

Agentschappen als Standard & Poor's hebben de VS al op de watchlist geplaatst voor een verdere verlaging van de kredietwaardigheid.

Nu eens de euro, dan weer de dollar

De weegschaal helt de ene dag wat meer over naar de Amerikaanse kant, de andere dag naar de Europese en een definitieve uitkomst op de korte termijn of zelfs de middellange is zeer moeilijk te duiden. Dit gezegd zijnde : zopas hintte Fed baas Bernanke op een hervatting van QE...terwijl QE2 maar pas afgelopen is !

Een nieuwe quantitative easing is immers verzwakkend voor de dollar. Beide grote wereldmunten zijn echter een race bezig naar de afgrond. Wie cash over heeft, koopt daarom beter goud en zilver.

Deze sage biedt voor toeschouwer en participant elke dag wel iets nieuws en volgens Marc Haagen van Haagen Invest het is meestal niet fraai. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is de toestand al niet beter met een ander dilemma (hoewel fundamenteel ook op "teveel schulden" gebaseerd). Agentschappen als Standard & Poor's hebben de VS al op de watchlist geplaatst voor een verdere verlaging van de kredietwaardigheid. Nu eens de euro, dan weer de dollar De weegschaal helt de ene dag wat meer over naar de Amerikaanse kant, de andere dag naar de Europese en een definitieve uitkomst op de korte termijn of zelfs de middellange is zeer moeilijk te duiden. Dit gezegd zijnde : zopas hintte Fed baas Bernanke op een hervatting van QE...terwijl QE2 maar pas afgelopen is ! Een nieuwe quantitative easing is immers verzwakkend voor de dollar. Beide grote wereldmunten zijn echter een race bezig naar de afgrond. Wie cash over heeft, koopt daarom beter goud en zilver.