Steen Jacobsen, Saxo Bank's chief economist en chief investment officer, waarschuwt evenwel dat ook de Duitse economie aan het verzwakken is. De Franse economie zal volgend jaar in een recessie belanden, maar vanaf het eerste kwartaal zal ook het Duitse BBP een negatieve groei laten optekenen.

Tegen die achtergrond geeft Jacobsen het advies om de DAX te shorten, hij houdt rekening met een correctie van 25 tot 30% in deze index. Hij spreekt voor zichzelf dat in de gegeven omstandigheden met Franse aandelen evenmin veel eer zal behaald kunnen worden.

Steen Jacobsen, Saxo Bank's chief economist en chief investment officer, waarschuwt evenwel dat ook de Duitse economie aan het verzwakken is. De Franse economie zal volgend jaar in een recessie belanden, maar vanaf het eerste kwartaal zal ook het Duitse BBP een negatieve groei laten optekenen. Tegen die achtergrond geeft Jacobsen het advies om de DAX te shorten, hij houdt rekening met een correctie van 25 tot 30% in deze index. Hij spreekt voor zichzelf dat in de gegeven omstandigheden met Franse aandelen evenmin veel eer zal behaald kunnen worden.