Jay Bryson, hoofd economie bij Wells Fargo Securities, stelt dat China vanwege zijn sterke export inflatie importeert en bovendien de vorming van zeepbellen in de hand werkt.

Anderzijds kampen de Verenigde Staten met een deficiet op de handelsbalans, wat wil zeggen dat het land meer goederen en diensten verbruikt dan de economie kan produceren.

Daardoor zijn de VS gedwongen om zich extern te financieren. Volgens Bryson dreigt hier het probleem dat het buitenland op een bepaald moment het deficiet niet meer zal willen financieren.

Het basisprobleem is volgens hem dat de VS te veel en China te weinig consumeren. Beide landen zullen dus een poging moeten doen om hun consumptiegedrag aan te passen.

Jay Bryson, hoofd economie bij Wells Fargo Securities, stelt dat China vanwege zijn sterke export inflatie importeert en bovendien de vorming van zeepbellen in de hand werkt. Anderzijds kampen de Verenigde Staten met een deficiet op de handelsbalans, wat wil zeggen dat het land meer goederen en diensten verbruikt dan de economie kan produceren. Daardoor zijn de VS gedwongen om zich extern te financieren. Volgens Bryson dreigt hier het probleem dat het buitenland op een bepaald moment het deficiet niet meer zal willen financieren. Het basisprobleem is volgens hem dat de VS te veel en China te weinig consumeren. Beide landen zullen dus een poging moeten doen om hun consumptiegedrag aan te passen.