Bijzondere factoren waren hier de oorzaak van. De overheidsconsumptie viel terug, vooruitlopend op de mogelijke uitgavenstop als gevolg van de naderende fiscal cliff eind december en minder voorraadvorming bij bedrijven door de storm Sandy.

Positieve indicatoren waren daarentegen een groei van de consumptieve bestedingen van de Amerikaanse burgers, toename van investeringen in vaste activa en de aanhoudende groei van de bouwuitgaven.

Naar aanleiding van het tegenvallende groeicijfer liet ook de Amerikaanse Centrale bank zich iets negatiever uit over de Amerikaanse economie.

De analisten van ABN Amro verwachten dan ook dat de FED haar obligatie-opkoopprogramma van USD 85 miljard per maand voor geheel 2013 zal continueren.

Ook werden er vorige week verschillende vertrouwensindicatoren gepubliceerd die duiden op een verbetering van de wereldwijde economie.

De cijfers bevestigen de visie van de bank dat in de tweede helft van 2013 zowel de Europese als de Amerikaanse economie weer zullen groeien.

Bijzondere factoren waren hier de oorzaak van. De overheidsconsumptie viel terug, vooruitlopend op de mogelijke uitgavenstop als gevolg van de naderende fiscal cliff eind december en minder voorraadvorming bij bedrijven door de storm Sandy. Positieve indicatoren waren daarentegen een groei van de consumptieve bestedingen van de Amerikaanse burgers, toename van investeringen in vaste activa en de aanhoudende groei van de bouwuitgaven. Naar aanleiding van het tegenvallende groeicijfer liet ook de Amerikaanse Centrale bank zich iets negatiever uit over de Amerikaanse economie. De analisten van ABN Amro verwachten dan ook dat de FED haar obligatie-opkoopprogramma van USD 85 miljard per maand voor geheel 2013 zal continueren. Ook werden er vorige week verschillende vertrouwensindicatoren gepubliceerd die duiden op een verbetering van de wereldwijde economie. De cijfers bevestigen de visie van de bank dat in de tweede helft van 2013 zowel de Europese als de Amerikaanse economie weer zullen groeien.